Move About expanderar i Trollhättan

linusPress Releases

Nu finns ännu fler elbilar att hyra i Trollhättan. I samarbete med Eidar öppnar Move About en ny station med tre delade elbilar på Bergslagstorget vid centralstationen i Trollhättan. Bilarna är öppna att boka för privatpersoner, boende och verksamma i närområdet.

Move About har sedan flera år tillbaka ett samarbete med Högskolan Väst, Innovatum och Kraftstaden och har tidigare levererat totalt tre stycken elbilspooler i Trollhättan. Syftet med de befintliga poolerna har varit att öka hållbara transportalternativ inom Innovatum-området.

Tillsammans med det kommunala bostadsbolaget Eidar stärker nu Move About sin närvaro i staden och expanderar ytterligare i Trollhättan. 

Attraktivt läge för hållbar mobilitet
Den nya stationen består av två stycken Nissan Leaf (40 kWh) och en Nissan Leaf (62 kWh). Bilpoolen är belägen vid Trollhättan Resecentrum på Bergslagstorget, en attraktiv plats för hållbar mobilitet då hundratals pendlare och resenärer passerar där dagligen. De två olika räckvidderna gör det lätt att hitta ett bra alternativ för sin resa, oavsett om behovet är stadskörning, en weekendresa eller längre turer.

– Läget är såklart väldigt viktigt när vi ställer ut nya poolbilar. Att kunna erbjuda delade elbilar vid en så pass central och strategisk plats som resecentrum i Trollhättan gör vårt erbjudande attraktivt för både invånare, pendlare och genomresande, säger Peter Aldby, Country Manager på Move About.
För ytterligare information
Peter Aldby, Country Manager, Move About Sverige
Email: peter.aldby@moveabout.se
+46 72-503 12 16

Olof Jonasson, CEO, Move About Group AB
Email: olof.jonasson@moveaboutgroup.com
+46 79-068 38 11

Certified Adviser
Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer
08-5030 1550 och på e-post ca@mangold.se.

Om Move About Group AB
Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app – dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp.

Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov.

Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag över 58 500 användare på sin plattform och över 730 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.