Move About följer Tesla — sänker timpriset för premiumbilar med 40 procent

linusNews, Press Releases

Den skandinaviska bildelaren Move About följer marknadens prisjusteringar och sänker timpriset för Tesla model 3 och Y — från 295 till 179 kronor i timmen. Justeringen innebär en prissänkning med dryga 40 procent, vilket tros kunna stimulera nyttjandet av bilarna ytterligare genom fler vardagshyror och ett ökat antal resor under fem timmar.

Move About var ett av de första företagen i världen att erbjuda delade elbilar från Tesla. Redan i november 2015 rullades model S ut i Kalmar, och sedan dess har ytterligare ett 20-tal bilar av modell 3 och Y tillkommit på olika orter runt om i Sverige. Nu sänks timpriset för att möta marknadens ökade efterfrågan på delade premiumbilar även för kortare resor.

- Vi ser att våra Teslamodeller nyttjas flitigt under helgdagar, lov och för längre resor. Justeringen av timpriset innebär att vi skapar ett tydligare incitament för privatpersoner och företag att nyttja våra premiumbilar även för stadskörning och kortare ärenden, säger Olof Jonasson, vd för Move About Group.

Konkurrenskraftiga paketpriser
Företaget har sedan tidigare en konkurrenskraftig prisbild för den som vill hyra Tesla en helg, hel- eller halvdag. Exempelvis kan en privatperson boka en hel helg (fredag 16.00 till söndag 23.00) för endast 1995 kronor. Det översätts då till 36 kronor i timmen. Samma timpris för en heldagsbokning blir i stället 54 kronor.

- Vår utgångspunkt är att det ska löna sig att dela en elbil vid behov, som alternativ till att äga en bil som står stilla och kostar pengar 95% av tiden. Att vi sänker timpriset som ett komplement till våra paketpriser gör att det blir rimligt att även ha en premiumbil efter behov, utan att behöva tänka på det strul som tillkommer med leasing eller vid ägande, avslutar Olof.

OM TESLA. Du kan hyra Tesla på utvalda stationer i Göteborg, Sundbyberg, Linköping och Trollhättan. Du laddar bilen gratis på den station där du hämtade upp bilen. 150 km per dygn ingår i bokningen. Utöver paketpriserna på hemsidan kan du också hyra en vecka, månad eller längre. Se priser för långtidshyra.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olof Jonasson, vd på Move About Group AB (publ.)
olof.jonasson@moveaboutgroup.com
Mob: +46790683811

Om Move About Group AB i korthet
Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp. Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag över 70 000 användare på sin plattform och över 800 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.