Move About först med delade elbilar på Öland – öppnar två publika stationer

linusNews, Press Releases

Foto: Kreation

I samarbete med Mörbylånga kommun blir Move About den första leverantören av publikt delade elbilar att etablera sig på Öland. De två nyöppnade elbilspoolerna är stationerade i Mörbylånga och Färjestaden och bilarna finns nu tillgängliga att boka av anställda, allmänheten och resenärer via Move Abouts app.

Öland, en välkänd destination för svenska och utländska turister, har sedan den 19 december sina två första elbilspooler – levererade av Move About Sverige. Förhoppningen är att vara med och bidra till klimatomställningen genom att nyttja resurser på ett effektivare sätt — men också att ge ett ordentligt mervärde för anställda, boende och turister på ön.

- Vi tror att det är helt rätt i tiden att en elbilspool startar upp i kommunen. Att effektivisera och få ned utsläppen från personbilstrafiken är en av kommunens största klimatutmaningar och det hoppas vi att elbilspoolen kan bidra till. Kanske till och med möjliggöra att det räcker med en bil per hushåll i stället för två? säger Thérese Lidmark, miljö- och klimatstrateg i Mörbylånga kommun.

Move About har sedan tidigare ett långtgående samarbete med ett antal företag och organisationer i Kalmar som gått samman under konceptet Delbil, där Move About står för bokningsplattform, hårdvara och underhåll. Även Mörbylånga kommun kommer att ingå i den regionala alliansen, vilket stärker samarbetet ytterligare genom ökad synlighet och fler valmöjligheter. Utöver stationerna på Öland får varje användare också tillgång till Sveriges största nätverk av delade elbilar via Move Abouts app, med en lokal närvaro i över 25 svenska städer.

- Vi har länge haft ett väldigt lyckat samarbete i Kalmar och det känns kul att se det växa vidare till Öland. Med både elbilar och eltransportfordon i poolerna täcker vi upp ett ännu större användningsområde, och som alltid får medlemmarna tillgång till alla våra öppna pooler i nätverket vilket gör det ännu lättare att köra hållbart, säger Peter Aldby, Country Manager på Move About Sverige.

De fyra elbilarna, bestående av två Nissan Leaf (62 kWh), en Nissan e-NV200 och en Volkswagen Caddy, är jämnt fördelade mellan de två stationerna. Genom att erbjuda en mix av olika elbilar täcker man flera olika transportbehov. Man når också en bredare målgrupp som kan tänkas använda tjänsten. Bilpoolerna går att hitta på Hantverkaregatan 3 i Färjestaden och på Köpmangatan 32 i Mörbylånga.
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Olof Jonasson, CEO på Move About Group AB (publ.)
olof.jonasson@moveaboutgroup.com
Mob: +46790683811

Om Move About Group AB i korthet

Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp. Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag över 70 000 användare på sin plattform och över 800 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.