Move About inleder samarbete med mötesplatsen The Pot i Karlskrona

linusNews, Press Releases

Delade elbilar i kombination med delade arbetsplatser? Det blir verklighet när elbilpoolen vid centralstationen i Karlskrona byter namn till The Pot. Bakom samarbetet står Move About tillsammans med The Pot, en mötesplats för coworking, inspiration och upplevelser.

Från och med den 9 februari går det att dela på både elbilar och arbetsplatser i anslutning till kontorslokalerna i World Trade Center i Karlskrona. Bakom initiativet står mötesplatsen The Pot i samarbete med Move About Sverige, som nu ger nytt liv åt den redan befintliga bilpoolen belägen vid centralstationen i Karlskrona. Målet är att göra resor med bil mer ekonomiskt och miljömässigt hållbara genom att erbjuda företag, privatpersoner och boende i närheten tillgång till kostnadseffektiva delade elbilar.

- Vi är stolta över att lansera vår nya tjänst inom mobilitet som kommer att revolutionera sättet vi rör oss och samarbetar på. Genom att erbjuda en helt elbilsbaserad pool kopplat till vår gränsöverskridande mötesplats för bland annat coworking, kontor, event, upplevelser och inspiration, visar vi vår dedikation till att göra en positiv inverkan på samhället och miljön. Vi är övertygade om att detta kommer att bli en framgångsrik och efterfrågad tjänst som bidrar till ett grönare Karlskrona, säger Frida Danielsson som är Project & Client Director på The Pot.

Nu byter den nygamla bilpoolen vid centralstationen namn till The Pot och huserar inledningsvis fyra bilar. Renault Zoe och Nissan Leaf som redan är på plats samt Volvo XC40 Recharge och Volkswagen ID. Buzz. som kommer under april-maj. Det ger goda förutsättningar för att täcka de flesta transportbehov som kan uppstå - vare sig det gäller kortare stadskörning eller längre resor.

- The Pot har verkligen ett spännande sätt att se på ytor där arbete, studier och fritid möts. Så att få leverera eldriven och delad mobilitet till deras koncept känns helt rätt! Att nylanseringen sker med en stark lokal partner går också helt i linje med vår nya strategi. Tillsammans skapar vi en flexibilitet som gynnar både människor och miljö, säger Peter Aldby, Country Manager på Move About Sverige.

Utöver bilpoolen vid centralstationen i Karlskrona så får alla användare också tillgång till Move Abouts nätverk av delade elbilar runt om i Sverige. Det långtgående samarbetet med Karlskrona Kommun innebär också att slutanvändare har tillgång till ytterligare sex publikt delade elbilar i Karlskrona - om behovet skulle uppstå. Samtliga företag kopplade till företagshotellet The Pot får också möjligheten att ansluta sig som företagskund hos Move About utan extra kostnad.
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olof Jonasson, t.f. VD på Move About Group AB (publ.)
olof.jonasson@moveaboutgroup.com
Mob: +46790683811

Frida Danielsson, Project & Client Director på The Pot
frida@paraply.se
Mob: +46707684978

Om Move About Group AB
Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp. Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag cirka 70 000 användare på sin plattform och över 800 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.

Om The Pot
The Pot är Karlskronas naturliga mötesplats för coworking, inspiration och upplevelser. Här korsas vägarna för flera företag, organisationer och människor som delar passionen för ett mer attraktivt, hållbart och innovativt Karlskrona och Blekinge.