Move About levererar delade elbilar till 159 nyproducerade lägenheter i Västerås

linusNews, Press Releases

I samarbete med det allmännyttiga bostadsbolaget Mimer utökar nu Move About sin närvaro i Västerås. Två nya stationer med totalt fyra elbilar har redan rullats ut — redo att bokas av de boende, allmänheten och närliggande företag via Move Abouts app.

Elbilspool har blivit ett populärt tillägg för bostadsbolag och fastighetsutvecklare som jobbar aktivt med miljö och klimatfrågor i både nyproduktion och befintliga bestånd. Utöver den uppenbara klimatnyttan så ersätter en delad bil ungefär 10–15 privatägda bilar på vägarna. Det frigör många kvadratmeter som i stället kan användas till fler bostäder eller grönområden.

- Genom bilpoolen möjliggör vi hållbara resor inte bara för våra hyresgäster, utan även för andra västeråsare. Att vara medlem i en bilpool är ett prisvärt och hållbart alternativ till att äga en egen bil, säger Anna Wadsten, Bostads AB Mimer.

Om elbilpoolerna
De två publika elbilpoolerna är belägna på Rubingatan i stadsdelen Bäckby respektive Lilla Nygatan i stadsdelen Högne. Stationerna består av totalt fyra Nissan Leaf (62 kWh) vilket också är Move Abouts populäraste standardmodell nationellt. Bilarna är tillgängliga att boka för medlemmar i Move Abouts app.

- Vi är glada att kunna öppna den femte och sjätte bilpoolen i raden i Västeråsområdet. Genom samarbetet med Mimer kan central yta användas till något roligare än parkeringsplatser, samtidigt som vi hjälps åt att nyttja jordens resurser på ett effektivare sätt, säger Peter Aldby, Country Manager på Move About Sverige.

Flexibla medlemskap
Med plusmedlemskapet bokar användaren bil för 95 kronor i timmen, och för gratisplanen ligger motsvarande timtaxa på 115 kr. Laddning på bilens hemstation ingår och dessutom har medlemskapen ingen bindningstid, vilket gör det flexibelt att ha bil vid behov.

- Som medlem hos Move About får användaren tillgång till Sveriges största nätverk av delade elbilar. Befinner man sig till exempel på annan ort så är det minst lika lätt att plocka upp en bil där och köra i väg om behovet skulle uppstå, avslutar Peter.
För ytterligare information
Peter Aldby, Country Manager, Move About Sverige
Email: peter.aldby@moveabout.se
+46 72-503 12 16

Olof Jonasson, CEO, Move About Group AB
Email: olof.jonasson@moveaboutgroup.com
+46 79-068 38 11

Om Move About Group AB
Move About erbjuder app-baserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxi, tunnelbana och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren reser med elbilarna genom plattformen reducerar CO2 utsläpp. Bolagets omfattande mobilitetslösning bygger på Move About-appen som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elscootrar. Move About hjälper även företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge år 2007 och har idag över 70 000 användare på sin plattform och över 800 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.