Slate Asset Management tillhandahåller bilfinansiering för Move About Group AB i syfte att stödja utrullning av elfordon och laddinfrastruktur i Europa

linusNews, Press Releases

LONDON, 7 oktober 2022 – Slate Asset Management (“Slate”), en global alternativ investeringsplattform riktad mot reala tillgångar, meddelade idag att man har kommit överens om att tillhandahålla bilfinansiering till Move About Group AB (“Move About”), en svensk elektrisk mobilitetstjänst, för att stödja utrullningen av mer än 150 elfordon och laddinfrastruktur för elfordon i Europa. Bilfinansieringen från Slate kommer att användas för att stärka Move Abouts elbilsflotta, som för närvarande äger och leasar över 800 elbilar och har mer än 71 000 användare på sin plattform.

Move About är en svensk digital och fossilfri mobilitetstjänst som levererar miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar på 300 platser i Sverige, Norge och Tyskland. Move About har samarbetat med några av de största företagen i Europa för att spara stora mängder av koldioxidutsläpp varje år. Sedan starten 2007 har Move About blivit den största leverantören av utsläppsfri bildelning i Norden.

Christian Schmid, Managing Director, Global Head of Infrastructure på Slate, säger: "Vi är mycket glada över att samarbeta med Move About för att hjälpa till att bredda tillgången till hållbara och kostnadseffektiva mobilitetslösningar i Europa.  Detta är ett område där vi ser enorma möjligheter och spännande tillväxtpotential i takt med att utvecklingen för mer hållbara mobilitetslösningar fortsätter att accelerera globalt. Tillsammans med Move About och våra andra mobilitetspartners kan vi bidra till att göra denna teknik mer tillgänglig samtidigt som vi driver betydande minskningar av koldioxidutsläppen i städerna."

"För oss är detta komplement till våra traditionella leasingavtal ett bevis på att institutionellt kapital är angeläget om att vara en del av den viktiga omställningen till ett fossilfritt samhälle", säger Olof Jonasson, VD för Move About.  "Vi är naturligtvis mycket glada över att Slate, en ledande investerare och kapitalförvaltare med djup kunskap om hållbar infrastruktur, delar vår syn på potentialen i delad fossilfri mobilitet."

Slate är en aktiv investerare i hållbara tillgångar och tekniker som främjar den globala energiomställningen och gör det möjligt för städer och samhällen att nå sina mål för minskade koldioxidutsläpp.  Förra månaden tillkännagav Slate ett strategiskt partnerskap med Roswall Development Inc., ett fullt integrerat kanadensiskt företag för förnybar energi i Halifax, Nova Scotia, genom förvärv av en betydande minoritetsandel.  Slate är också en majoritetsintressent i Amperio GmbH, en specialistplanerare och operatör av laddningsinfrastruktur för elfordon i Tyskland.
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Move About Group AB
Olof Jonasson
olof.jonasson@moveaboutgroup.com

Slate Asset Management
Caroline Kmiecik
karolina@slateam.com

Om Slate Asset Management

Slate Asset Management är en global alternativ investeringsplattform som riktar sig till reala tillgångar. Vi fokuserar på fundamenta med målet att skapa långsiktigt värde för våra investerare och partners. Slates plattform har en rad fastighets- och infrastrukturinvesteringsstrategier, inklusive opportunistiska, mervärdes-, core plus- och skuldinvesteringar. Vi stöds av exceptionella människor och flexibelt kapital, vilket gör det möjligt för oss att skapa och genomföra ett brett utbud av övertygande investeringsmöjligheter. Besök slateam.com om du vill veta mer.

Om Move About Group AB

Move About erbjuder appbaserade, miljövänliga och kostnadseffektiva mobilitetslösningar till såväl privatpersoner som företag, kommuner och organisationer. Bolaget har utvecklat och äger alla immateriella rättigheter till sin molnbaserade greentech-plattform som ger digital tillgång till elbilar, elcyklar, taxibilar, tunnelbanor och parkering via en och samma app - dygnet runt. Varje kilometer som användaren färdas med elbilarna genom plattformen minskar CO2 utsläppen. Bolagets omfattande mobilitetslösning är baserad på appen Move About, som ger användaren tillgång till Bolagets pooler av elbilar, elcyklar och elsparkcyklar. Move About hjälper också företag, kommuner och organisationer att optimera sina fordonsflottor genom att skräddarsy mobilitetslösningar efter behov. Move About grundades i Oslo, Norge 2007 och har idag över 71 000 användare på sin plattform och över 800 elbilar i sin fordonsflotta med närvaro i Sverige, Norge och Tyskland.  Besök moveaboutgroup.com om du vill veta mer.